VHF-radiopuhelimia löytyy lähinnä isommista veneistä, kun taas pienemmissä veneissä tämä varuste on jo huomattavasti harvinaisempi. Kiinteät VHF-laitteet saavat virtansa suoraan veneen sähköjärjestelmästä, mutta käsikapuloiden akkujen varauksesta on muistettava huolehtia myös matkan aikana.
Nykyään matkapuhelin on yleisyytensä ja verkkojen hyvän kattavuuden ansiosta veneilijän tärkein viestintäväline – ja samalla myös viestintään hätätilanteessa käytettävä turvavaruste. Jotta tämä turvavaruste olisi tositilanteessa käytettävissä, puhelimen akussa on siinä oltava virtaa ja sen on pysyttävä kuivana matkan ajan. Pidä siis veneessäsi mukana soveltuvaa laturia ja säilytä puhelinta uudelleen suljettavassa salpapussissa (esimerkiksi tukevassa pakastuspussissa), jos sen kastuminen vallitsevissa olosuhteissa on mahdollista. Takin taskussakin suojaamaton puhelin voi kastua, jos sade tai roiskeet kastelevat vaatteet läpimäriksi.
Taskussa suljetussa muovipussissa oleva puhelin pysyy kuivana ja toimivana, vaikka putoaisit veteen. Kastunut ja toimintakelvottomaksi vaurioitunut kännykkä on luonnollisesti taloudellinen menetys, mutta voi myös aiheuttaa suunnatonta huolta läheisissä, jotka yrittävät turhaan tavoittaa veneilijää. Joskus tällaisten syiden vuoksi on aloitettu jopa laajamittaiset etsinnät, kun veneilijän on epäilty joutuneen pulaan.