Talven aikana veneellä on syytä käydä ajoittain.
Jos akkuja säilytetään veneessä, niiden varausta on syytä valvoa. Heikosti varattu akku jäätyy pakkasessa helposti, minkä seurauksena haljenneella akulla ei tee enää mitään. Tärkeää on myös valvoa, ettei veneellä ole käynyt varkaita.
Huomiota on kiinnitettävä pressukatteen lumikuormaan ja ylipäätään pressukehikon kestävyyteen. Talvimyrskyt voivat joskus vaurioittaa joko pressua tai katetta, jolloin mahdolliset vauriot on parempi korjata välittömästi. Mikäli lunta kertyy avotiloihin, tukkeutuvat vedenpoistoaukot helposti jäästä, jolloin keväällä sulava lumi jää lainehtimaan veneeseen.
Kosteuden tiivistymistä pinnoille kannattaa valvoa erityisesti kevättalvella, kun lämpötilojen vaihtelut päivän ja yön välillä ovat suurempia. Mikäli kosteutta kertyy veneeseen merkittävästi, on tuuletusta syytä tehostaa mahdollisuuksien mukaan. Myös kosteutta sitovia ”palloja” on mahdollista ostaa venetarvikeliikkeistä ja sijoittaa veneeseen kosteutta sitomaan.
Mikäli vene on talvisäilytyksessä vedessä, on veneen vesitiiviyttä tärkeää valvoa erityisesti kevättalvella. Usein näiden veneiden uppoaminen laituriin johtuu jäätyvän veden vaurioittamista läpivienneistä. Kevättalvella päivälämpötilat voivat sulattaa nämä jäätukokset, jolloin vettä pääsee valumaan hiljalleen veneeseen. Kun talvikaudella veneellä ei välttämättä käy kukaan pitkään aikaan, pienikin vuoto täyttää veneen hiljalleen.
Joskus kansille kertyneet lumikuormat tai liikkuvien kevätjäiden puristus ovat myös voineet kallistaa venettä niin, että vettä on päässyt valumaan sisään esimerkiksi valoventtiileistä tai muista normaalisti pinnan yläpuolella olevista läpivienneistä, lopputuloksen ollessa veneilijän kannalta erittäin surullinen.